Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK

Hvalpe- og hverdagsklip i Randers 10/10 2020

Dagens kursusholder: Bettina Starup Mentz, med support fra Birthe Jensen og Dorthe Sveigaard

Nybegynderkurser på Sjælland ved Mette Dons har givet god respons, så turen var kommet til at tilbyde noget lignende i Jylland. Et 3 timers kursus er ikke længe, men nok for de unge lagottoer. En opstart for at komme godt videre med div. øvelser og klip. Otte skønne hunde mødte op med ejere. Alle var luftet og havde en ren, tør pels, som bedst mulig var fri for filt. – klar til øvelser og klip.

Dorthe havde en kort information, og ordet blev givet videre for præsentation af kursusholderne.

Bettina Mentz
Deltaget i klippekursus med Martin Nilsson, samt web kursus fra Katharina Schoug. Har klippet lagotto nogle år, både egen og andres. Yderligere klippeerfaring med Bichon Frise siden 1991.

Birthe Jensen 
Erfaring fra flere klippekruser ved Kirsten, tidligere ejer af Kennel Ydons Blue. Underviser og hjælper på flere kurser i lagottoklip igennem årene for Dansk Lagotto Klub. Har klippet lagotto mange år, både egne og andres.

Dorthe Sveigaard 
Hjulpet i gang med lagottoklip af Birthe for udstilling af egen hund. Deltaget i klippekursus med Birthe og Vibeke, og efterfølgende kurser hos Martin Nilsson, samt webkursus fra Katharina Schoug. Soigneret flere hunderacer siden ungdomsårene.

Der var til hver deltager udleveret en kopi af folder med basisinfo. udfærdiget af Mette Dons og henvist til en klippevejledning, der tilbydes via klubben udfærdiget af Helle Lauridsen. God basismateriale til senere brug. Bettina havde været sød at tage vareprøver på shampoo med til deltagerne.

Bettina gik i gang med at give instruktion og klippe. Deltagerne blev sat i gang, når de følte sig klar til at svinge saksen.


Efterfølgende snakkede vi kort om redskaber, kamme, sakse, maskiner og skær så deltagerne havde mod på at komme videre, og prøve div. ideer af, også i forhold til brug af maskine, for hvem der gerne ville videre her.

Ved at vi var 3 hjælpere, kom der god sparring mellem hjælpere og ejere, og mellem hundene en del læring på kryds og tværs – god dialog om problematikker og teknikker, så man havde nye idéer til at arbejde videre med på egen hånd.

Træning og tålmodighed var nøgleord for dagen - konsekvent arbejde, gerne i kortere tid, så både hund og ejer ikke mister tålmodigheden, og uønskede unoder indlæres. Lagottoen er en fantastisk lærerig hund. Når man træner, skal man have en plan, ellers kan det være lagottoen har en anden plan, og det er ikke altid lige at står stille, eller acceptere at dens pels eller negle skal afkortes.

Evaluering: Vi vil gerne fortsætte med at tilbyde kurser, så der en tidlig indlæring. At man er rustet til klippekurser for mindre øvede/øvede. At man får en ide om hvad klippekursus kræver, både af hund og ejer, så oplevelsen og modtagelsen af læring bliver ekstensiveret for fremtidige kurser. At det er supergodt når vi hjælper hinanden.

Uanset om man selv ønsker at soignere sin hund, eller sende den til hundeklipper, eller alm. besøg ved dyrlægen, har man som ejer et ansvar for at øve, så det ikke er en dårlig oplevelse for lagottoen. Den har brug for omsorg og støtte – træning på bord skal ikke være træls og kedeligt, men noget der skal arbejdes med, for at styrke hundens mentalitet og accept for soignering. 

– Det kan jo også være at din lagotto skal stå stille og se glad og veltilpas ud for en dommer i fremtiden, og så er det god træning og læring fra hvalp for din skønne lagotto at bordet er for de smukke, knus og kram – og så først godbidder når man har gjort et godt arbejde og er færdig.

Mange tak for en fantastisk dag til alle, der var med til at udvikle og forme fremtiden for nye tilbud.

Bettina, Birthe og Dorthe.