Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK

Generalforsamling og landstræf 29/8 - 2020


 

Vejrudsigten var mildest talt mere end dårlig dagen før klubbens GF og landstræf. Heldigvis viste vejrguderne sig fra den pæne side fra morgenstunden.
Klubben havde lånt den ene af Danmarks Jægerforbunds bygninger, som ligger i det naturskønne område Kalø ved Mols Bjerge.
Da klokken nærmede sig 10.00 trillede lagottoer med ejere ind på pladsen. Efter en kort og pæn "goddag", selvfølgelig uden håndtryk, drog hunde og ejere på en kort walk and talk i den tilstødende skov, hvor hundene skulle gå på pressenning, finde gulerødder og pølsestykker gemt under træernes bark.

Efter en kort vandretur ventede Dorthe Sveigaard med lækre, hjemmebagte boller og kaffe til alle.
Vi gennemførte den årlige generelforsamling lidt senere end planlagt, da DKKs ordstyrer desværre var forsinket. Mange deltog med gode spørgsmål og debat.
Generalforsamlingen sluttede med, at Dorte Holsting holdt en kort tale til Helle Lauridsen, da bestyrelsen havde besluttet sig for at udnævne hende til æresmedlem for sit store arbejde og engagement i klubben gennem mange år.

Efter en dejlig frokost introducerede Ove Dam Hedegaard fra Danmarks Jægerforbund apporteringsøvelser og vigtigheden af hundens grundfærdigheder i samarbejdet med ejeren fx i forbindelse med en brugsprøve.
Det var helt sikkert overraskende for mange af deltagerne, hvordan jægerforbundet/jægerne arbejder med deres hunde. Ove Dam Hedegaard fik godt og grundigt manet forkerte og gamle myter i jorden. Uddannelsen af nutidens jagthunde handler ikke om jagt, men udelukkende om grundfærdigheder, hvilket mange hundeejere ikke mindst lagottoejere kan drage nytte af.
Dansk Lagotto Klub arbejder ikke frem mod at gøre lagottoen til en jagthund. Vi arbejder frem mod en brugsprøve, hvor bl.a. apportering af trøfler er en nyttig og funktionel grundfærdighed hos lagottoen. Her kan vi lære meget af Danmarks Jægerforbunds principper.
Efter DJFs indslag og kaffe var der en kort evaluring af dagens forløb.
Så var det tid til lidt trøffeltræning. Dorte og Rune satte duftskåle frem og etablerede små trøffelbaner til glæde for hunde og ejere.
Efter træningen måtte Rune og Asti tilbage på en af banerne, da Asti tidligere havde lavet en trøffelmarkering et sted, hvor vi ikke havde gemt trøfler. Det viste sig sjovt nok, at der faktisk var en ægte trøffel på banen. Det var en lille Rødbrun trøffel Tuber rufum. Den rødbrune trøffel er ikke spiselig, men heller ikke giftig.
Grillen blev tændt og vi gik ombord i diverse kødstykker og pølser med kartoffelsalat.

De fleste sluttede dagen med en kop kaffe og takkede af for en lang og herlig dag.
Tak til alle der mødte frem, tak til Danmarks Jægerforbund for gratis udlån af deres helt fantastiske faciliteter, tak til Dorthe Sveigaard for det fantastisk morgenbord, tak til Dorte og Rune for trøffeløvelserne og tak til Claus Lidbjerg for de fleste billeder.