Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK

Trøffel bootcamp i Tjele den 6. oktober 2019

Den 6.oktober 2019:

Klokken er 07.30. Den gamle havetraktor starter med den lille vogn spændt for. Vognen er fyldt med markeringsbånd, pæle, spade og det vigtigste, nemlig trøffel-kontaminerede tennisbolde.
Jeg har i ugerne op til bootcampen buskryddet store arealer mellem indhegnede træer for at optimere hundenes trøffelsøg. 1200 kvm. brakmark er klippet ned i golfgreen højde og indrettet til tre "konkurrence baner".
På en brakmark ved siden af har jeg lavet en lille "funpark". En lille rute, hvor hundene skal møde den dejlige trøffelduft på en helt anden måde end den "traditionelle" - i skovmiljø.

Klokken 11.00 trillede bilerne ind på gårdspladsen i en lind strøm. Der var lige plads nok til, at vi kunne træne indledende duftøvelser og markeringsøvelser med trøffelboard, duftskåle m.m.
12 lagotto i alle aldre var samlet. Et herligt syn. Elisabeth var kommet helt fra Skagen, Birthe og Ole fra Odder og Kristian havde taget turen fra Sjælland.
Viborg Stift Folkeblad havde i dagens anledning sendt en journalist. Det blev til en rigtig flot artikel. Du kan læse den herunder.

Vejret var dejligt, og vi havde en fantastisk dag fyldt med træning, lagottosnak og hygge til frokosten. 

Tak for et flot fremmøde og opbakning!
Rune Richtendorff


Viborg Stift Folkeblad skriver om trøffeljagt