Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK

Strøgtur i Aarhus + trøffelsøg i Rådhusparken lørdag den 24. august 2019

Vi mødtes på Lille Torv ved Magasin. Hunde og hundeførere hilste pænt på hinanden og små foldere, lavet til anledningen, blev delt ud blandt hundeførerne. Fra Lille Torv var ruten planlagt direkte til Rådhusparken. En lille tur på ca. 20 minutter, men det skulle vise sig ikke at holde stik. 
Vi gik ikke mange meter før de første interesserede skulle høre til hundene.

Sikke en opmærksomhed. Mange, specielt børn, skulle snakke og røre ved hundene. Flere kom os i møde med udtalelser som: "Nåh, det er godt nok mange dodler", "Er det pudler?", men der var også en del, som kendte racen. De syntes, det var sjovt at se så mange samlet.


Vores foldere fik hurtigt ben at gå på, og inden vi nåede destinationen Rådhusparken fik de små krøllede mulighed for en dejlig afkøling i rådhusets springvand.

I Rådhusparken opsatte vi en trøffelbane, hvor hunde og hundeførere skulle finde og markere tre ud af fem nedgravede beholdere. Der var også mulighed for træne nedgravede dufte, med markeringer, blandt parkens gamle egetræer, og indlæring af markeringsadfærd med nose work skåle. Frokost og kaffe med kage blev indtaget på bænke og i græsset.

En rigtig dejlig lagottodag med glade og positive deltagere.