Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK

Trøffelsøgning på Gotland

Den 10. oktober 2019:

Det er som at være lille igen. Man kan næsten ikke vente på, at det bliver juleaften. Sig nærmer tiden...
Vi her trænet, snakket og drømt om trøfler i den sidste lange periode. Det vil snart vise sig, om al vores træning har båret frugt.
Færgebilletterne fra Oskarshamn til Visby har været booket og betalt for længe siden. Vi er så småt ved at lave pakkelister til os selv og hundene.
Vores kontaktperson fra Tröffelforeningen Gotland har lige sendt os det endelige program. Vi starter med lidt info./foredrag og drager derefter direkte i felten. Nu håber vi, at Gotland er "tæppebombet" med trøfler. Dagene er fuldt besat med aktiviter, så vi kommer ikke til ligge på den lade side. Der er selvfølgelig taget højde for, at hundene ikke kan arbejde hele tiden, så når vufferne skal hvile i bilerne, så skal vi på arbejde.
Vi skal bl.a. øve dufttræning, så vi kan skelne mellem modne og ikke modne trøfler. Sortering og opbevaring af trøfler er også på programmet.

Yr.no viser, at der er ca. 10-11 grader, skyet og lidt regn, men heldigvis ingen hård blæst. Hvis den norkse vejrmeldingstjeneste er lige så dygtig som i Danmark, så kan vi håbe på godt vejr og lidt solwink