Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK

Kontaminering af trøffellugt

Udstyr til kontaminering og opbevaring af træningsmateriale:

1 glas til ”kontamineringskuvøse” med det friske trøffelstykke. Passes dagligt ud fra ovenstående forklaring.

1 glas til opbevaring af ubrugt kontamineret træningsmateriale

1 glas eller en plastpose til opbevaring af brugt træningsmateriale

Lærredsstykkerne fra gammelt viskestykke, som er kogt u. sæbe og tørret.

Ris

Tennisbold som der skæres en revne i, hvor lærredsstykke eller ris stoppes ind, som bruges som ”trøffel”.

Små lærredsposer, som er lavet af gammelt viskestykke kogt u. sæbe. Poserne bruges til at beskytte det kontaminerede materiale, så det ikke bliver alt for beskidt og dermed smittet at mange andre dufte.

   

Vatpinde stykker, som lægges i ”tandbørste cover” eller lærredspose, så hunden ikke sluger vatpindestykkerne  
og bruges i træningen.

Forberedelse: Kog et gammelt bomuldsviskestykke i vand uden sæbe. Når stoffet er helt tørt, klippes det i små stykker, fx 4x4 cm.

Køb tre sylteglas fx 0,5 l. Rengør glassene grundigt. Jeg brugte brugte glas, som jeg rensede og ”af-duftede” meget grundigt, men det er nok ikke det bedste.


Kontamineringsprocessen:

 

Glas 1: Læg et lille trøffelstykke, fx 1o g, i lufttæt glas ovenpå fx fire spsk. riskorn. Læg et lille stykke rent og tørt bomuldsstof over, og læg evt. også lidt vatpindestykker, som er klippet halvt over, ved. Sæt glasset på køl. Skift bommuldsstykket og vatpindestykkerne ud hver dag. Bomuldsstykket suger fugt og duft fra trøffelstykket. Det er derfor værdifuldt at bruge ift. kontaminering af yderligere træningsmateriale.
Efter et par dage i lufttæt beholder sammen med trøffelstykket udskiftes ris, vatpindene og de små lærredsstykker. Det kontaminerede materiale lægges nu over i en anden lufttæt beholder Glas 2.

På den måde kan du lave kontamineret træningsmateriale til en længere periode. Når trøffelstykket er tørret helt ind kan det lægges over i det lufttætte glas med kontamineret trænings materiale og måske stadig afgive lidt duft. Glasset med det kontaminerede materiale behøver ikke stå på køl, men blot opbevares i skab.  Brug lærredsstykkerne eller risen til, at fx putte i en tennisbold, som bruges som ”trøffel”. Du kan også lave små lærredsposer, som er kogt u. sæbe.   
Håber, det er til at forstå.
Sådan har jeg selv gjort, og Siena søger, finder og markerer (v. at sætte sig, lægge sig eller grave) ivrigt og begejstret.