Dansk Lagotto Klub

Specialraceklub for Lagotto Romagnolo under DKK


På udstilling med Cocco

Dorthe Sveigaard Jensen fortæller om oplevelsen af at gå på udstilling for første gang: 

Cocco var lige blevet 15 måneder, så jeg kunne melde hende til i følgende klasser;

Junior klasse 9-18 mdr.

Mellem klasse 15-24 mdr.

Åben klasse mindst 15 mdr.

Jeg meldte til i åben klasse, ønskede at gå sammen med de bedste og lærer fra dem og i ringen se den forskel der er på en uøvet og en øvet – placeringen for mig var ikke nødvending, men en god udtagelse var – og den ville som sådan ikke være så forskellig, dog i klasserne under ”Åben” tager de hensyn til udvikling ved sammenligning, og da der var få hunde, kunne jeg måske opnå at få en roset. Jeg fandt det dog vigtigst at prøve af hvor hård konkurrencen var i den åbne klasse, og om vi kunne være med i denne.

 Alma fik tildelt Excellent, altså rødt kort (lille rød sløjfe) og man skal så gå imod andre i gruppen der får tildelt det samme, max 4 bedste. (vi var så kun 2)

Alma bliver ”2 vinder”, det udløser blå kort (lille blå sløjfe)

Derudover fik både hende der er ”1 vinder” og Alma tilkendt CK – retten til at gå om placering for bedst i køn. Det udløser så retten til lyserød sløjfe.

Bedst i køn betyder at placering med tildelt CK skal vurderes imod hinanden. På dagen var der ingen fra junior klasse eller mellem klasse der havde fået CK, der var os 2 fra åben klasse og en fra Champion klasse.

Hunden fra Champion klasse vandt , det er en hund der er højt præmieret før og svær at slå. Derefter kom den anden lagotto som var noget ældre, og her betyder det rat meget at hunden har lært at gå og stå fint i ringen. Alma er for urolig når hun skal stå, og ved sammenligning med de to voksne hunde er hun ikke udviklet nok, hvilket jo er rimeligt til at placere os som 3. Så nu er vi ”3 vinder” hvilket udløser en fin gul sløjfe

 Den der vandt fik bedst i køn (BIK)

 Herefter går vinder af bedste hun hund imod bedste han. Den der vinder får bedst i racen (BIR), går videre til stor ring , og den anden får BIM, bedst i modsatte køn.

Vi tilhører gruppe 8 under brugshunde, så de hunde der har vundet BIR fra alle racerne går nu imod hinanden om at blive bedst i gruppen (BIG) Der er 10 grupper og den der vinder går nu sidste runde i konkurrencen om at blive Best in show (BIS)  

Jeg kan kun anbefale at tage af sted, tage det som en oplevelse, møde andre der kan give vejledning, og så iagttage, hvordan andre arbejder med sine hunde og så finde sin egen vej, for der er ikke 2 mennesker eller hunde er helt ens:)


Pernille og Theo på udstilling

Mange, lige som jeg, har fordomme om, hvad der sker på en hunde-udstilling, især hvordan hunden skal se ud, hvad er det, man skal kunne osv.. En lagotto skal bare være ren og velklippet og de må ligne sig selv. (Jeg havde nok pudlerne lidt i tankerne)

Vi kom i god tid, så min hund Theo kunne gå lidt rundt med os og vænne sig til lyde - lugte og larm.

Det blev til meget hyggelig formiddag, med en rigtig god snak og Kirsten og Hermann fra Yduns Blue hjalp os med lidt " fin-klipning" og hvad der skulle foregå i ringen, trods de selv havde 3 hunde med.

Der kom også "lagotto folk" som ikke skulle udstille, hvor var det hyggeligt at I kom og snakkede med os.

Jeg var meget spændt på, om Theo ville stå, gå og hvad de nu ellers skal kunne, han opførte sig pænt---- dog skulle dommeren have en ekstra hilsen fra Theo og det foregik ved at hoppe op af ham. Dommeren tog det dog pænt.

Jeg har rigtig meget at lære endnu, så Theo og jeg skal til ring-træning.

Det var bestemt en meget hyggelig og spændende dag, hvor man også havde tid til at hygge sig med de andre udstillere.

Tak til jer alle der var der, vi glæder os til næste gang vi skal på
udstilling.

Ps. Theo fik et blåt bånd.
På gensyn Pernille og Theo